Uthyrningslagen

Allt du behöver veta om den nya delen av LAS

Anmälan
Gratis
Antal
Vad innebär den nya uthyrningslagen för er som hyr in konsulter?

I oktober 2022 trädde nya regler i Lagen om anställningsskydd och i sin tur Uthyrningslagen i kraft. Lagen kommer dock först att ge effekt två år senare, d.v.s. hösten 2024, och påverkar alla företag som hyr in resurskonsulter. Anledningen till att lagen blir verksam först i oktober 2024 är för att den avser inhyrd personal som varit på uppdrag hos samma kund/företag i 24 månader, under en 36-månaders period.

Den uppdaterade lagen markerar en betydande förändring för kundföretag som i korthet innebär att kundföretag som hyr in konsulter är skyldiga att efter en 24-månadersperiod erbjuda en tillsvidareanställning eller ersättning på 2 månadslöner. 

För att kunna navigera framåt med den förändrade lagen vill vi på NOX välkomna dig som beställare av konsulter till att starta dagen med en timme helt ägnad detta ämne. Till morgonens webinar har vi även bjudit in juristen och arbetsrättsexperten Ingrid Clementson som kommer att guida oss genom lagens bakgrund, effekterna, hur ni som kund påverkas samt svara på alla era frågor inom området. 

Varmt välkommen!

 Talare


Talare

Ingrid Clementson - Jurist, HR Legal

Med över tjugo års erfarenhet som jurist och nästan femton års erfarenhet inom arbetsrätt har Ingrid specialistkunskap samt stor arbetslivserfarenhet i ämnet. Ingrid har branscherfarenhet av att arbeta med företag både med och utan kollektivavtal inom transportsektorn, byggsektorn, livsmedelsindustrin, bank-och finans, techsektorn samt andra sektorer. Läs mer om Ingrids arbetsrättsliga plattform för företag på www.hrlegal.se.Datum & Tid
torsdag
5 september 2024
11:30 12:30 Europe/Stockholm
Plats

Online Event

--Online Event--
--Online Event--
Få vägbeskrivning
Organisatör

NOX Community

noxcommunity@noxconsulting.se
DELA

Se vad andra tycker om detta event, och gå med i konversationen.